EcoMotion Week 2021 Agenda | May 18th - 20th

 

All times are displayed as Israel times (GMT+2)

9am

Opening Words

(10 mins)

Speakers:

Orlie Dahan

Orlie Dahan

Executive Director, EcoMotion

Dr. Anat Bonshtein

Dr. Anat Bonshtein

Chairwoman and Director, Smart Mobility Initiative (PMO)

Meir Arnon

Meir Arnon

Chairman EcoMotion Week & Board Member Israel Innovation Institute

Naama Kaufman-Fass

Naama Kaufman-Fass

Deputy Director General, Ministry of Economy and Industry

2:30pm

Watch

Community Virtual Happy Hour- Bring Your Own Beer 🍻

Come Have a Drink with us! Bring your own Beer :)

(30 mins)

Speakers:

EcoMotion Team & The Global Community

3pm

Fireside Chat Prof. Amnon Shashua interviewed by Aviv Frenkel

(20 mins)

Speakers:

Prof. Amnon Shashua

Prof. Amnon Shashua

President & CEO of Mobileye, SVP of Intel Corporation

Aviv Frenkel

Aviv Frenkel

Co-founder & CEO, Enroute

3:20pm

Panel: AV Hype or Hope?

Autonomous vehicles - the path to mass adoptions. While some innovators are doubling down on development, others are stepping down. In this session we will discuss enabling technologies and go to market strategies. Barriers and opportunities.

(30 mins)

Speakers:

Yinnon Dolev

Yinnon Dolev

CEO, Sompo Digital Lab Tel Aviv

Shinpei Kato

Shinpei Kato

Founder & CTO, Tier IV

Frederic Merceron

Frederic Merceron

Transportation & Mobility Solutions Director, Dassault Systemes

Amit Rozenzweig

Amit Rozenzweig

CEO & Founder, Ottopia

3:50pm

iRoads Innovation Center Launch & Winners of Challenge

(10 mins)

Speakers:

Hilla Haddad

Hilla Haddad

VP Strategy & Innovation, Netivei Israel

4pm

Panel: Breaking Through Mobility Innovation

This panel is the theme of our event - how with digitilization of mobility, technologies that were first relevant to health, agriculture, and many other verticals became relevant to mobility. We will discuss the journey, the opportunities and challenges in the changes of the markets.

(30 mins)

Speakers:

Noam Kaiser

Noam Kaiser

Investment Director, Intel Capital

Orna Barash

Orna Barash

CPO, Nanoscent

Shadie Bisharat

Shadie Bisharat

VP Mobility, Watergen

Oded Rozenberg

Oded Rozenberg

CEO, Apollo Power

4:30pm

Fireside Chat with William Li interviewed by Maya Ben Dror

(20 mins)

Speakers:

William Li

William Li

CEO, NIO

Maya Ben Dror

Maya Ben Dror

Lead, Autonomous & Urban Mobility, Centre for the 4th Industrial Revolution, World Economic Forum

4:50pm

Panel: Connected Services for Electric Transformation

what are the technologies needed to ensure a smooth transition to electric? for states, drivers, fleets and EV manufacturers, from micromobility to electric trucks. How does the gasoline market affect the transformation? How can we support drivers in the transition to EV?

(30 mins)

Speakers:

Gilles Normand

Gilles Normand

SVP Electric Vehicles & Mobility Services, Renault Group

Stefan Herr

Stefan Herr

Senior Manager Innovation eMobility, E.ON

Jon Salked

Jon Salked

Advanced Mobility Technology Director, BP

Doron Frenkel

Doron Frenkel

Founder & CEO, Driivz

5:20pm

Creating the Future of Mobility is a Team Game - The Alliance Innovation Lab TLV

(10 mins)

Speakers:

Antoine Basseville

Antoine Basseville

Director, Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance Innovation Lab Tel Aviv

Amos Schupak

Amos Schupak

Business Development & Partnerships, Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance Innovation Lab Tel Aviv

5:30pm

Fireside Chat with Hakan Samuelsson interviewed by Meir Arnon

(20 mins)

Speakers:

Hakan Samuelsson

Hakan Samuelsson

CEO of Volvo Car Group

Meir Arnon

Meir Arnon

Chairman EcoMotion Week, Chairman Focus Capital Group

5:50pm

Panel: COVID Industry Transformation

How did OEMs and Tier 1s that changed productions lines deal with the change and what is the outcome meanwhile? what technologies got new boosts due to COVID in the industry? Did COVID influence the future of product outlook? Did the industry train its flexibility muscle for production 4.0?

(30 mins)

Speakers:

Carla Bailo

Carla Bailo

President & CEO of CAR (Center for Automotive Research)

Mikael Ronnholm

Mikael Ronnholm

Director & Head of Innovation Strategy & Ideation, CEVT

Dragos Maciuca

Dragos Maciuca

Technical Director, Ford Greenfield Labs - Palo Alto

John Absmeier

John Absmeier

CTO of Lear Corporation and Board Member Director of Sensata Technologies

6:20pm

The Paradigm Shift of the Automotive Industry & the Rise of the Cybertech Tier

(10 mins)

Speakers:

Moshe Shlisel

Moshe Shlisel

CEO & Co-Founder, GuardKnox Cyber Technologies

Jillian Goldberg

Jillian Goldberg

VP Marketing & Investor Relations, GuardKnox Cyber Technologies

6:30pm

Fireside Chat with Nikolai Ardey interviewed by Jason Stein

(20 mins)

Speakers:

Nikolai Ardey

Nikolai Ardey

Executive Director of VW Group Innovation

Jason Stein

Jason Stein

VP & Publisher, Automotive News Canada, China & Europe

6:50pm

Panel: Mobility in Cities the Day After COVID

COVID has changed the way we do many things, how will it change the way we will move in the city? what should the cities do to accommodated these changes and what is the new role of the mobility players in the city?

(30 mins)

Speakers:

Dominic Papa​

Dominic Papa​

Vice President, Smart State Initiatives, Arizona

Maria Tsavachidis

Maria Tsavachidis

CEO EIT Urban Mobility

Jarmila Placha

Jarmila Placha

Director, SKODA AUTO DigiLab

Boaz Mamo

Boaz Mamo

Founder & CEO, Navmatic

7:20pm

Business Creation meets Urban Mobility Challenges - Startup Opportunities

(10 mins)

Speakers:

Martin Vandel

Martin Vandel

Director Academy, EIT Urban Mobility

Frederick Hanell

Frederick Hanell

Director Business Creation, EIT Urban Mobility

7:30pm

Fireside Chat with Daniel Ramot interviewed by Adam Jonas

(20 mins)

Speakers:

Daniel Ramot

Daniel Ramot

CEO & Co-Founder, Via

Adam Jonas

Adam Jonas

Managing Director, Global Auto & Shared Mobility, Morgan Stanley

7:50pm

Panel: Mobility Investments & Acquisitions in 2020

We will discuss the current investment situation and outlook for 2020/2021

(30 mins)

Speakers:

Jim Scheinman

Jim Scheinman

Managing Partner & Founder, Maven Ventures

Dr. Niels Becker

Dr. Niels Becker

Head of M&A, VC and CREM, Continental

Chris Thomas

Chris Thomas

Co-Founder & Partner, Assembly Ventures

Talia Rafaeli

Talia Rafaeli

Investment Director, Porsche Ventures

8:20pm

Fireside Chat Aicha Evans interviewed by Scott Corwin

(20 mins)

Speakers:

Aicha Evans

Aicha Evans

CEO, Zoox

Scott Corwin

Scott Corwin

Managing Director, Future of Mobility, Deloitte

8:40pm

Panel: The Untapped Market of Trucks 

We will discuss what is the potential of this special untapped market. What are the market opportunities and where? What are the specific challenges in commercial vehicles and what technologies are still needed?

(30 mins)

Speakers:

Tansu Isik

Tansu Isik

Head of Strategic Business Development and Global Marketing, Tire Division at Continental

Ofer David

Ofer David

CEO & Founder, BrightWay Vision

Dr. Fridtjof Stein

Dr. Fridtjof Stein

Senior Researcher, Daimler Truck AG

Yaniv Aronowich

Yaniv Aronowich

Partner, Tadmor

9:10pm

Rosenberger, Enabling the Challenges of Mobility

(5 mins)

Speakers:

Michel Faure

Michel Faure

Technical Expert Car Harness Components & Sales Director of Israel, Rosenberger

9:15pm

The Israeli Center for Smart Transportation Research

(5 mins)

Speakers:

Prof. Yoram Shiftan

Prof. Yoram Shiftan

Head, Israeli Center for Smart Transportation Research

9:20pm

Fireside Chat with Dr. Karl-Thomas Neumann interviewed by Dr. Anat Bonshtein

(20 mins)

Speakers:

Dr. Karl-Thomas Neumann

Dr. Karl-Thomas Neumann

KTN CEO GmbH, Former CEO of Continental, VW China & Opel

Dr. Anat Bonshtein

Dr. Anat Bonshtein

Chairwoman & Director, The Smart Mobility Initiative

9:40pm

Watch

Closing Remarks

(5 mins)

Speakers:

Orlie Dahan

Orlie Dahan

Executive Director, EcoMotion

9:45pm

Watch

Community Virtual Happy Hour- Bring Your Own Beer 🍻

Celebration of ending the day's agenda - Come Have a Drink with us! Bring your own Beer :)

(30 mins)

Speakers:

EcoMotion Team & The Global Community

EcoMotion 2021 Main Event Agenda | May 19

Tuesday | May 19

 

For EcoMotion 2019 Main Event Agenda
Click Here

Hosting a Virtual Side Event?

Want to Join Us?